6 Ocak 2014 Pazartesi

Sirius Black, The Last son of Blacks (Ben uydurdum.)

Ölmeden önce hayatta olan tek Black'ti Sirius sadece hiçbir şey uğruna gitti. En kısa sürede Sir Nicholas'ın onun ölümünü de paylaşacağından eminim. O konuda da ağlayanlar olacağından da eminim. 

Sirius diğer Black'lerden farklı olarak bir Gryffindor'du bu onun hayatında çok önemli değişiklikler olmasına neden oldu. En başta sevgili dostu James Potter olmak üzere... Sirius Hogwarts Express'de tanıştığı en az kendisi kadar asil bir çocuk olan James ile hep iyi geçindi. Ancak trendeyken  küçük bir endişeleri oldu:
Slytherin-Gryffindor rekabeti.. Her ne kadar trende iyi anlaşıp küçük Sümsükus'u alt ettilerse de kafalarında bu endişenin olduğundan eminim aslında Sirius'un bir cümlesi var:
"Belki ben bu geleneği bozarım." bu Sirius'un o kadar da endişeli olmadığını gösteriyor.. Ancak seçmen şapkaya kadar hiç bir şey belli olmaz.. Sirius bilinen ilk ve tek Gryffindor'lu Black olarak Lily ve James ile birlikte Gryffindor masasına geçtiler. . Yine Gryffindor masasına gelen pejmürde bir görüntüye sahip olan Remus Lupin ve asillerle arkadaş olacağı için çok mutlu olan Peter Pettigrew ile kendilerinin çapulcular dediği grubu kurdular.
Çapulcular dönemin en şımarık öğrenci gruplarından birisi olduğunu bildiğimiz gruptur.. Hatta Hogwarts'ta geceleri rahat  rahat gezmek ve onlara yaklaşan insanları görebilmek için Çapulcu Haritası dedikleri haritaları vardır. Harita Severus Snape'e geçtiğinde okuyabildiği şey şudur:
Mösyöler Aylak,Kılkuyruk,Patiayak ve Çatalak saygılarla sunar.. Çapulcu haritası...

Mr. Aylak Prosesör Snape'e saygılarını sunarlar ve.. Anormal derecede büyük burnunu başkaların işine sokmasını rica ederler..


Mr. Çatalak, Mr. Aylak'a katılmakla kalmayıp, Profesör Snape'in çirkin bir rezil olduğunu eklemek ister.

Mr. Patiayak böyle bir budalanın Profesör olabilmesine nasıl hayret ettiğini belirtmek ister.

Mr. Kılkuyruk, Profesör Snape'e iyi günler diler ve saçını yıkamasını salık verir, pis herif.

Elimizde çapulcuların çok büyük bir bilgisi yok sadece hepsinin birer hayvana dönüşebildiğini biliyoruz. İsimlerini de buradan alıyorlar.
Aylak: Ayda bir kurtadama dönüştüğü için bu isimi almış.
Kılkuyruk: İncecik bir kuyruğu olan bir fareye dönüştüğü için bu ismi almış.
Patiayak: Köpeklerin ayaklarına pati dendiği için bu ayağın verildiğini düşünüyorum ama ingilizcede illa farklı bir anlamı olacaktır..
Çatalak: Çatal boynuzlu bir geyik olduğu için bu adı alıyor.

Sirius, Çatalak ile birlikte grubun lideri gibiydi.. Bir gün Sirius'un sıkıldığını ilan etmesiyle James'in bu değerli arkadaşının önemli isteği (!) üzerine Sümsükus'un canına okuduğunu biliyoruz. Ayrıca çok şakacı birisi olan Sirius yineSümsükus'u öldürürken son anda Çatalak'ın kurtarması üzerine katil olmaktan kurtulmuştur diyebiliriz. (Bu yazı beklensin diye James Potter yazıma koymadım.)

Sirius, James ile okuldan sonra da arkadaş olmuştur hatta sanıyorum ki nikah şahidi olmayı denemiş/olmuştur. Ama nikah şahidi olmak fazla bir şeyi değiştirmiyor.. Keşke Fidelius büyüsünün sır tutucusu olmayı reddetmeseydi de asla James&Lily ölmeseydi.. (Severus da belki çaktırmadan Lily ile konuşurdu.) Ama Fidelius büyüsünden korktu ve sır tutucu olarak Peter'i önerdi.. Peter ise sır tutucu olmaya layık değildi. Potter'ların yerini LV'ye söyleyerek hem adresi verdi. Hem de Fidelius büyüsünü bozmuş oldu. James ve Lily'in öldüğü haberini alan Sirius olayı hemen kavradı. Ve Pettigrew'in peşine düştü. Pettigrew kolay kolay yapamayacağı bir şeyi yaptı ve Sirius'u alt etti. Sokağı patlattı ve her şeyi Sirius'a yükleyebilmek için zekice bir karar aldı ve parmağını kesti. Sirius sanırım olayın şokunu atamadığından sanırım patlama sırasında yaralandığından ya da akıl edemediğinden ve ya da kaçamadığından yakalanıp Azkaban'a atıldı. Sirius oradaki 13 yılında nedense asla psikolojik hasar almadı benim konuyla ilgili üç görüşüm var:
1- Sirius bir animagus olduğundan oradaki Ruh Emiciler tarafından fark edilmedi.
2- Sirius bir animagus olarak dolaştığından Ruh Emiciler onun ruhunu emmedi/ememedi ("Bir köpeğin mutlu anısı mı olur?" görüşü)
3- üçüncü görüşüm ki en sevdiğimdir bu. Sirius Azkaban'da kaldığı 13 yıl boyunca sürekli kin,nefret ve intikam duygularıyla yaşadığı için asla mutlu anılarını yüz önüne vuramadı.

Sirius bir gün eline geçirdiği bir gazete de Arthur Weasley'in oğlunun fare niyetine Pettigrew'i beslediğini farkeder. Ve hiç zaman kaybetmeden onun peşine düşer. Hogwarts'a giderken umutludur çünkü vaftiz oğlu Harry'i de görecektir. Hatta Sirius işi abartıp Harry'i Quidditch oynarken izleme kararı alır.. Bugün Harry korkudan/Ruh emici saldırısından dolayı yere düştüğü gündür.

Sirius,Neville'in notlarını alarak içeri girer ancak Harry yerine Ron'a (fareye) saldırması dikkatlerden kaçmaz.. Sonunda Harry ile karşılaşır ve Harry'e olanları anlatır. O sırada Remus kurtadama dönüşür; ve Pettigrew kaçar. Harry'in de Pettigrew'in kaçmasında payı vardır.

Sirius hala aklanmamıştır ancak evini boş olarak düşündükleri için ve aynı zamanda Dumbledore tarafından da korunduğu için Grimmauld Meydanı 12 numarada kalır. Biz onun ertesi yıl (AK) Üç Büyücü turnuvasında Harry'e yardım ettiğini biliyoruz.(Tabi Harry tam anlayamamıştı.)
Ve sonunda Harry'in, Hogwarts'taki 5. yılında; Azkaban'dan kaçışın 2. yılında (ZAY) LV'in Harry'in zihnine girebildiğini farketmesi ve oraya sahte bir imge yerleştirmesi üzerine bakanlığa giden Harry'i kurtarmaya giden Sirius kuzeni olan Bellatrix Lestrange tarafından Kedavra Laneti ile öldürülmüştür. 

Paylaşmamı istediğiniz kimse varsa yazın :)





NOT: Yazılar benimdir. Daha önce ProSensinO nicki altında Sihirbakanligi.net adı altında bir forumda paylaşmıştım. Kesinlikle alıntı değildir. El emeği göz nurudur.

Pin It

0 yorum :

Yorum Gönder