6 Ocak 2014 Pazartesi

James, babasının hep hayranı olmuş bir çocuk olarak büyüdü. Gryffindor'a girmeyi istemesinin sebebi de bu olarak gösterilebilir.

"Babam gibi." dedi havaya görünmez bir kılıç kaldırarak. (ÖY)

James okulun ilk yıllarında çetesi olan Çapulcular ile birlikte okulun haylazı oluyor. Çapulcular Hogwarts'ta bizim bilmediğimiz yılları Harry,Ron ve Hermione'si sadece daha az belaya bulaşıyorlar. Daha çok şımarıklar.. Şımarık deyince o yıllarda insanların aklına gelen ilk kişi James Potter. Potter Quidditch'de profesyonel olmasına rağmen, ukala tavırları nedeniyle gerçekten bir şeyler hissettiği kız hariç her kızı peşinden koşturuyor. Ayrıca biz Felsefe Taşı filminde James Potter'ın Quidditch şampiyonu olduğunu da biliyoruz.

James Potter ile Severus Snape'in okul yılları birbiriyle çakışır. Birbirleriyle tanıştıkları ilk günden beri Sirius ile birlikte Severus'a büyük bir nefret duyar. Ki bu nefret bence onun ölümüne neden olur. Eğer Snape ile kavga etmeyip dost olmaya çalışsaydı, Snape'in içinde sonradan ortaya çıkan Gryffindor ruhunu ortaya çıkarabilirdi. 

Bunun dışında James'in çok iyi bir biçim değiştirme öğrencisi olduğu ile ilgili bazı yazılar var. (Pottermore dahil.) Derslerinde de çok başarılıydı. Hatta zor olanı başararak genç yaşta Animagus oldu.

James'in 7. sınıfa kadar süren ukalalığı ve her zaman onunla olan kibirliliği onun zayıf yönüdür bununla beraber James'in çok güçlü yanları da vardı: Dostluk

"Sende onu görüyorum Harry." (ZAY)

diyor Sirius bu aslında Harry'in davranışlarına bakarsak James'in az önce bahsettiğim özelliğini destekliyor. Ancak şu söz daha uygun:

"James de arkadaşlarına ihanet edenlere hain gözüyle bakardı."(ZAY) 

Arkadaşlarını o kadar severdi ki James, bir kurtadamla birlikte aynı odada kaldı. Bu onun cesaret yönünü değil dostlarına olan saygısını gösteriyor. Mesela ben olsaydım, doğrudan ispiyonlardım. Ama o bir Animagus'a dönüşerek onu korudu. Onu ve diğer Hogwarts'lı öğrencileri korudu. Evet James Potter sırf arkadaşını ispiyonlamamak için bir Animagus'a dönüştü..

James'in hayatına dönücek olursak Lily ile "7. sınıfta çıkmaya başladılar ve sonra da evlendiler." (ZAY) lafı ağzımdan aldın. Sirius.. :) Evet Sirius'un da dediği gibi Lily tercihini Snape'ten değil James'ten (Lilly Evans yazımı bekleyin.) yana kullandı. Snape ise "Always." (ÖY) diyecek kadar aşık olduğu Lily'sinden yoksun kalmış oldu. Ve elinde olan her şey gitti. Ona yeni şeyleri veren LV oldu... Artık hayalleri gerçekleşiyordu.. Lily'den de çok sevdiği ölüm yiyenliğe artık kavuşmuştu. Lord'una yaptığı hizmetlerden en önemlisi, onun doğru yolu bulmasına ve aynı zamanda ölmesine neden oldu.

Bu sırada James de Zümrüdüanka Yoldaşlığı denilen gizli bir örgüte üye oldu. Böylelikle o zamanın en önemli olaylarından olan "LV yıkımlarının" nerede olduğuyla ilgili bilgi topluyordu. Ta ki Dumbledore ona kehanetin bir ölüm yiyen tarafından sızdırıldığını düşündüğünü söyleyene dek, artık James Potter için saklanma dönemi başlıyordu.. Saklama ve Saklanma Dönemi..

ZAY'daki bir grup en iyi yöntem olarak Fidelius büyüsünü önerdi.. Korunulacak kişi Harry ve Potter'lar olacağından Vaftiz baba Sirius Black bu işe soyundu. Ancak büyü yapılmadan önce Sirius,LV'in; ondan ve Remus'tan şüphelenebileceğini,bu yüzden sır tutucunun Peter olması gerektiğini söyledi. Sır Tutucu Pettigrew ise ihanet etti. 
Bence Peter yakalanmaktan korkuyordu. Ve bu bilgiyi LV'ye verirse onu her halükarda affedeceğini düşündü. Sonuç olarak ise James ve Lily Potter o gün hayatını kaybetti.

Pin It

0 yorum :

Yorum Gönder