6 Ocak 2014 Pazartesi

Öncelikle Lily'in ölümü ile ilgili konuya bakmak için tıklayınız.


Lily bilindiği üzere Petunia Evans'ın kardeşidir. Ve araları bilindiği gibi araları kötü değildir. Sadece Severus Snape'in, Lily'e verdiği bir tüyo üzerine araları bozulmuştur. Ondan sonra da kardeşini ve çocuğunu hep sevmiş ancak tıpkı Severus'un, Harry'e yaptığı gibi bunu içine gömmüştür. Elimde somut kanıtlar var, isterseniz gösterebilirim.


Lily bir muggle-doğumlu olmasına rağmen tüm öğretmenleri tarafından sevilmiştir. Özellikle Profesör Slughorn'un ona hayranlık duyduğu bilinir. Ayrıca asasının tılsım konusunda başarılı olduğu ile ilgili bazı kaynaklar olsa da bu yalandır. Lily zaten çok başarılı bir öğrenciydi ve "asalar sadece onu kullanan kişi kadar güçlüdürler."(ZAY) Hermione'nin dediği gibi. Sadece hiddetli anlarda lanet yapma isteği insanlarda yoğunlaşır ve daha rahat odaklanır bu yüzden LV oldukça iyi lanetler yapıyordu ve onun asasının lanetler konusunda iyi bir yanı varmış gibi göründü.. Edit: (Dürüst olmak gerekirse LV'in asası gerçekten iyiydi bu Pottermore tarafından kanıtlanmış bir gerçek.)
Lily'i fiziksel olarak betimleyecek pek fazla kaynak yok, ancak "Harry.. babana benziyorsun.. gözlerin hariç onları annenden almışsın."




Lily insanların hepsine değer verirdi.. Ona hayatını değiştiricek tüyolar veren Severus'a o sıralar kavgalı olduğu ablası Petunia'ya istemeden yaptığı bir büyü yüzünden kızması bunlardan birisidir.


 Ayrıca James ve Sirius'a da trendeki küstahça davranışlarından dolayı çok kızmıştır. James'in kendini beğenmiş bir Quidditch oyuncusu olması tam 6 yı boyunca ondan nefret etmesine neden olmuştur. James büyüyüp artık küstah olmayan bir çocuk olunca ki bu 7 yıl sürmüştür; onunla çıkmaya başladı. Tahminen Severus da Lily'in yavaş yavaş James'ten hoşlanmaya başladığını farkedip harekete geçmek istemiştir. Ama Lily, James'i;Severus'a tercih etmiştir. James bir gün Sirius'u neşelendirmek için Sümsükus ile dalga geçmeye çalışmıştır. Lily, Severus'u kurtarmaya çalışacakken Severus "...asla affedilmeyen o kelimeyi..." yani bulanık'ı Lily'in yüzüne söylemiştir. (Ayrıntılı bilgi ZAY 28. Bölüm Snape'in en kötü anısı) Zaten Avery ve Mulciber yüzünden araları açılmış olan Lily ve Severus belki de bu olayla sonsuza dek birbirlerine küsmüştür.


James ile çıkmaya başladıktan bir süre sonra (En azından okulun bitmesini beklediklerini biliyoruz.) evlenmişlerdir. O yüzyılın en karanlık büyücüsünden birisi olan LV ile savaşmak üzere kocasıyla birlikte Zümrüdüanka Yoldaşlığı (EN Order of Phoenix) adlı gizli bir örgüte üye olmuşlardır. LV'in ölümüyle ilgili bir kehanetin sızdırıldığını düşünen Dumbledore tarafından bilgilendirildikten sonra oğulları Harry veya yine yoldaşlık üyesi olan Frank&Alice Longbottom'ın oğluNeville'ın LV'yi öldürecek güce sahip olabileceğini ve eğer bu bilgi LV'in kulağına gittiyse oğullarını öldürmeye çalışacağı için saklanırlar ve Fidelius büyüsüyle gizlenirler... Ve buradan çıkmazlar.. Sadece Sirius ile bazı mektuplaşmaları olmuştur bir tanesi aşağıdadır:

Sevgili Patiayak,

Harry'in doğum günü hediyesi için teşekkürler. Şimdiye kadarki en sevdiği hediye oldu. Bir yaşında ama şimdiden ortalıkta bir oyuncak süpürge ile geziyor. Halinden çok memnun.Bir resim gönderiyorum ki göresin. Senin de bildiğin gibi yerden sadece yarım metre yükselebiliyor ama kediyi neredeyse öldürüyordu. Ve Petunia'nın bana Noel'de yolladığı berbat bir vazoyu kırdı (kötü oldu diyemem.)Tabi ki James çok komik olduğunu düşündü.Mükemmel bir Quidditch oyuncusu olacağını söylüyor.Ancak başladığında bütün süs eşyalarını kaldırıp onu izlememiz gerekti.

Çok sade bir doğum günü çayı yaptık. Sadece biz ve bize hep yardımcı olan Harry'in üzerine titreyen ihtiyar Bathilda.. Gelemediğin için çok üzüldük. Ancak yoldaşlık önce gelir! Ve Harry doğum gününü bilmiyor, küçük. James buraya tıkıldığı için sinirli. Çaktırmamaya çalışıyor, ama ben anlayabiliyorum.- Üstelik görünmezlik pelerini hala Dumbledore'da. Yani küçük çaplı gezintiler de yapamıyor.Eğer misafirliğe gelseydin bu onu çok mutlu ederdi. Kılkuyruk da geçen hafta sonu buradaydı. Sanki biraz üzgündü. Ancak sanırım McKinnons'lar hakkındaki haberdendir. Duyduğum akşam sürekli ağladım.

Bathilda bir çok gün geliyor. Dumbledore hakkında etkileyici hikayeleri olan etkiliyici bir yaşlı. Eğer bilseydi acaba sevinir miydi? Bilmiyorum. Çünkü çok ilginç geliyor Dumbledore'un bir zamanlar Grindelwald ile arkadaş olduğuna inanmak. ******

Sevgilerle Lily
Çeviremedim o kısmı **** dedim. Kusura bakmayın.
 Okuldayken James'in beraber takıldığı 4 kişilik arkadaş grubu "Çapulcular"ın üyelerinden Peter Pettigrew  sır tutuculuğunu bozması üzerine gafil avlanan Lily, James öldükten sonra yanlış hatırlamıyorsam asasız olarak veya asasını eline almadan ve hatta belki kendisinin bile farkında olmadan yaptığı bir koruma büyüsüyle Harry'i koruyarak öldü.

Edit: LV says; "Onu oyalamak? Elinde bir asası bile yokken. Laneti...." Bu yüzden sanırım Lily asasızdı. Burada bahsettiği James'di ama yine şöyle bir cümle vardı: "ne kadar aptaldılar, ne kadar itimat sahibi, güvenliklerinin dostlarına bağlı olduğunu, silahların bir an için bile olsa bırakılabileceğini düşünüyorlardı..." burada ise çoğunluk belirtiyor.. Yani asasız bir şekilde (ki bu imkansız.) veya asası elinde değilken (sessiz büyüyü yapamayacak kadar büyük bir şok yaşıyordu.) yani büyük bir oranla farkında bile olmadan sadece sevgiden yapılmış bir kalkandı bu.

Pin It

0 yorum :

Yorum Gönder